10 tips voor een vlekkeloze verhuizing
10 tips voor een vlekkeloze verhuizing

Verhuizen, het blijft een flinke klus en elke verhuizing is anders. Dit kan leiden tot een stressvolle situatie. “Waar moet ik beginnen?” en “wat moet ik allemaal regelen?” zijn dan ook vragen die wij regelmatig tegenkomen. Daarom geven wij hier 10 tips voor het regelen van een vlekkeloze verhuizing.

1. Planning en organisatie

Begin op tijd met het plannen van jouw verhuizing. Wat moet er allemaal worden ingepakt? Passen mijn meubels door de voordeur of moet het via het raam of balkon? Begin eventueel alvast met het inpakken van de spullen die je weinig gebruikt en zorg dat deze zijn ingepakt per kamer zodat je de spullen makkelijk terug kunt vinden. Op deze manier vermijd je tijdnood en onnodige stress.

2. Wijzigen van je adres

Wanneer je in een nieuw huis gaat wonen verandert je adres. Het is verplicht op je verhuizing door te geven aan de gemeente. Dit wordt een adreswijziging genoemd.

Wanneer je verhuist binnen je eigen gemeente dien je alsnog je adres te wijzigen. Wanneer je naar een andere gemeente verhuist dien je de wijziging alleen door te geven aan de gemeente waar je naartoe verhuis.

Hoe doe ik dit? Het wijzigen van je adres kan je doorgeven aan de gemeente door een afspraak te maken bij de gemeente en langs te gaan maar u kunt uw adreswijziging ook eenvoudig online regelen. Even zoeken met Google en u heeft uw adreswijziging zo geregeld.

3. Doe niet te veel spullen in de verhuisdozen

Een verhuisdoos is enorm stevig en kan een hoop dragen. Toch zit er een limiet aan wat een trouw stuk karton voor je kan betekenen. Om ervoor te zorgen dat de bodem van de verhuisdozen niet doorzakken tijdens het verhuizen van uw spullen is het handig om de dozen niet te zwaar te maken. Zorg bijvoorbeeld dat u rustig aan doet met het aantal boeken dat je inpakt per doos.

4. Opslag

Wanneer je huis verkocht is maar u nog moet wachten om in uw nieuwe woning in te trekken heb je een plek nodig om uw inboedel in op te slaan. Dit kan een garagebox, een schuur of een loods zijn. Heeft u geen plek om uw spullen op te slaan? Je kunt bij veel verhuisbedrijven tegen een vast tarief per kuub je spullen opslaan. Dit is hoe je erachter komt hoeveel kuub je inboedel bedraagt. Meer weten over het opslaan van uw inboedel bij Feitsma verhuizingen? Klik dan nu de link.

5. Vervoer

Of je nou ver weg gaat wonen of gewoon dichtbij, je inboedel moet vervoerd worden. Het is daarom handig om alvast te overwegen wat voor vervoersmiddel je wilt gaan gebruiken voor uw verhuizing. Is een personenauto genoeg of heb je toch een bus nodig? Bussen zijn te huur in allerlei soorten en maten. Kies een bus die in je budget past en waarvan je denkt dat hij genoeg ruimte heeft voor uw spullen. Check van tevoren vast waar je een bus wilt huren en of de bus beschikbaar is.

6. Materiaal

Het juiste materiaal kan zwaar werk verlichten. In plaats van je dozen één voor één naar de bus te tillen kun je ook gebruik maken van een hondje. Ik heb het niet over het dier maar over een platte kar waarop je spullen kunt vervoeren. Met behulp van een hondje kun je meerdere dozen in één keer naar de bus rijden en inladen.

Een ander hulpmiddel wat enorm van pas kan komen is een verhuisdeken. Dit zijn stevige dekens die je om grote breekbare objecten kunt wikkelen om schade tijdens het vervoeren tegen te gaan. Als je geen verhuisdekens hebt kun je ook gewone dekens gebruiken die je in huis hebt. Let op, de dekens kunnen beschadigen dus gebruik alleen dekens die je kwijt kan.

7. Hulp

Vele handen maken licht werk. Dat geldt ook voor verhuizen. Wees niet bang om je vrienden, familie, kennissen of buren om hulp te vragen bij je verhuizing. Wanneer je een groep hebt waarmee je de spullen in de bus tilt en iemand die heen en weer rijdt is het zo gedaan. Ook maak je er op deze manier een gezellige dag van.

8. Breekbare spullen

Stop nooit zomaar glaswerk of servies in een verhuisdoos. Deze gaan namelijk geheid kapot. Bij Feitsma Verhuizingen neem je gratis de verhuisdozen in bruikleen en krijg je hier een groot pak inpakpapier bij. Je kunt je servies hier in wikkelen voordat je het in de verhuisdozen stopt om te voorkomen dat deze breken tijdens het verhuizing. Heb je geen inpak papier tot je beschikking? In dit geval is het slim om de breekbare spullen in handdoeken, theedoeken of kledingstukken te wikkelen. Ook is het belangrijk dat je geen breekbare spullen onderin de verhuisdoos plaatst en dat de verhuisdozen die breekbare spullen bevatten niet te zwaar zijn.

9. Parkeergelegenheid

Wanneer je een bus huurt voor je verhuizing zal die een lange tijd voor de deur staan. Je hebt dan alle tijd om de inboedel van het huis naar de bus te verplaatsen. Zorg hierom dat je een parkeerplaats voor de deur vrij houdt. Het zou namelijk zonde van je tijd en energie zijn om steeds honderd meter naar de bus te moeten lopen. Verhuisbedrijven vragen vaak een vergunning aan om de vrachtwagen in jouw straat te mogen parkeren.

10. Regel je verhuizing bij Feitsma

Natuurlijk is het het makkelijkst om te kiezen voor een professioneel verhuisbedrijf. Wij van Feitsma verhuizingen hebben al bijna honderd jaar ervaring en kunnen een vlekkeloze verhuizing garanderen. We beschikken over een verhuiswagen op maat, een verhuislift, opslag en de meest ervaren verhuizers. Dus wilt u verzekerd zijn van een verhuizing die op rolletjes loopt? Vraag dan nu een offerte aan!