Ongestoorde nachtrust door een plissé hordeur
Ongestoorde nachtrust door een plissé hordeur

In de zomer wordt het soms lekker warm in Nederland en vaak warmt het dan behoorlijk op gedurende de dag en is het ’s avonds tijd om het huis even goed te ventileren en door te laten waaien, zodat je ’s nachts in een afgekoeld huis lekker kan slapen. Het gebeurt echter wel regelmatig dat er door openstaande deuren gedurende de dag en helemaal ’s avonds allerlei beesten en vliegen zijn binnengekomen die nu als het ware opgesloten zijn in huis. Deze beesten kunnen ontzettend vervelend zijn en zorgen voor een slapeloze nacht. Door een plissé hordeur kopen kun je dit risico aanzienlijk verkleinen en de hele dag de deur openhouden met de hor gesloten, zodat alle ongenode gasten buiten de deur blijven en je rustig kan slapen.

Steeds meer vraag naar hordeuren

De vraag naar hordeuren, is door het warmer wordende klimaat steeds groter geworden de afgelopen jaren. Gelukkig is de kwaliteit van de deuren ook behoorlijk verbeterd en zijn er tegenwoordig tal van verschillende soorten waar je uit kan kiezen die zorgen voor jarenlange kwaliteit. Het frame is meestal gemaakt van aluminium, wat de deur licht en makkelijk hanteerbaar maakt. De hor is gemaakt van fiber materiaal dat goed mee veert wanneer er iets tegenaan komt, zodat dit niet makkelijk zal scheuren.

Fiber hor van topkwaliteit

De fiber hor die tegenwoordig gebruikt wordt voor de meeste plissé hordeuren, is vaak donker van kleur wat zorgt voor een mooie look, maar is ook multifunctioneel, omdat deze kleur zonwerend werkt. Ook wanneer de deuren en ramen gesloten zijn is het soms een goed idee om ook de hor dicht te houden, zodat het huis minder snel opwarmt. De structuur van de hor is bovendien dusdanig fijn, dat deze vrijwel alleen maar lucht doorlaat en zelfs pollen die in de lucht hangen buiten houdt.

Hordeur op maat voor ramen en deuren

Door de toegenomen vraag aan hordeuren, zijn er ook steeds meer bedrijven bijgekomen die zich bezighouden met de productie van plissé hordeuren. Tegenwoordig zijn er dan ook diverse websites te vinden waar je terecht kan voor een hordeur op maat gemaakt. Dit maakt het mogelijk om niet alleen een hordeur op een kozijn met een standaardmaat te plaatsen, maar ook om deze bijvoorbeeld te laten maken voor een raam van afwijkende grote of voor op een schuifpui.

Geef een reactie